Т. Бечева: Пазарът влезе в тесни граници на движение

1183
Т. Бечева: Пазарът влезе в тесни граници на движение

"Пазарът влезе в тесни граници на движение и не очаквам сесията в сряда да поднесе изненади. Повечето от компаниите, които започнаха със стабилен ръст новата седмица бяха обект на прибиране на печалби във вторник. Във фокуса на инвеститорите ще останат Централна кооперативна банка и Еврохолд България, заради увеличенията на капитала", коментира Тамара Бечева, финансов аналитик в ЕЛАНА Трейдинг, за Profit.bg.

Прехвърлянето на акциите на Булгартабак-Холдинг на новия собственик към момента няма отражение върху книжата на дружеството, добави експертът, според когото инвеститорите изчакват общото събрание, което може да гласува решение за търгово предлагане към миноритарните акционери.

"Интерес ще предизвика и новината, че Корпоративна търговска банка е подала заявление за включване на подчинен срочен дълг на Бромак с цел увеличаване на капиталовата си база", смята Бечева, но остава скептична за влиянието на подобни новини върху пазара.


"Едва ли тези новини ще имат трайно отражение върху търговията, още повече че индивидуалните инвеститори са все така встрани от пазара," обясни експертът.

"ЦКБ показа в понеделник колко лесно би могла да се промени ситуацията," каза още Тамара Бечева. "Отдръпването на продавачите изстреля позицията с 12.5% при умерен оборот и голям брой сделки".

Макар търговската сесия вчера да започна с преобладаващо негативни настроения, то пазарът ни намери известна подкрепа до края на редовната търговия. В резултат BG 40 и BG REIT отчетоха повишения от 0.24% и 0.36%, до 114.12 и 47.22 пункта съответно. На обратния полюс обаче се задържаха SOFIX (-0.77%, 339.49 пункта), BG TR30 (-0.78%, 280.98 пункта) и CGIX (-0.65%, 94.30 пункта) на компаниите с добро корпоративно управление.

Общият оборот на регулиран пазар надвиши във вторник 731 хил. лева. През деня се търгуваха 55 емисии акции. Повишение в цената на затваряне имаше при 19 от книжата, без промяна останаха други 11 акции.

Материалът е с аналитично-информационен характер и не е препоръка за покупка или продажба на финансови инструменти!

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Mangat
# 0
12:02 | 26 February 2012
An intelligent point of view, well epxresesd! Thanks!
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg