Т. Бечева: Положението на БФБ става все по-празнично

987
Т. Бечева: Положението на БФБ става все по-празнично

“Положението на БФБ става все по-празнично и инвеститорите са все по-малко активни. Не очаквам това да се промени през днешната сесия. Блокови сделки с определени позиции ще подкрепят оборота”, коментира Тамара Бечева, аналитик в „ЕЛАНА Трейдинг“, за Profit.bg.

Напоследък, общият изтъргуван обем до средата на борсовите сесии граничи с нула. На 16 ноември ще се проведе аукционът за неизползваните права на Централна кооперативна банка, на когото отиват 23% от книжата. Експертът очаква, че процедурата по увеличение на капитала ще е успешна.

“След като и силната волатилност на международните пазари, в следствие на дълговите проблеми в Европа не успяха да раздвижат БФБ, много е вероятно до края на годината пазарът да запази текущото си състояние”, каза в заключение експертът.

Търговията с акции на АДСИЦ-ове спасиха дневния оборот на БФБ-София във вторник, който иначе би бил малко над 205 хил. лева. Сделките на пазара на дружествата със специална инвестиционна цел бяха за близо 465 хил. лева.

Индексите ни затвориха разнопосочно във вторник. На положителна територия бяха SOFIX (+0.40%, 334.04 пункта) и BG TR30 (+0.16%, 270.46 пункта), докато загуби отчетоха останалите три пазарни индикатора: BG 40 (-0.04%, 110.37 пункта), BG REIT (-0.02%, 47.57 пункта) и индекса на компаниите с добро корпоративно управление CGIX (-0.35%, 92.98 пункта).

Материалът е с аналитично-информационен характер и не е препоръка за покупка или продажба на финансови инструменти!

Автор: Админ

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...