Т. Бечева: Вчерашният ръст не е траен

1540
Т. Бечева: Вчерашният ръст не е траен

„Слабият ръст на индексите във вторник едва ли ще е трайно явление и очакванията ми са, че основните показатели на пазара ще се задържат около текущите си нива през днешната сесия", коментира Тамара Бечева, финансов аналитик, за Profit.bg.

Оборотът от началото на седмицата се повиши и холдингите ще останат във фокуса на инвеститорите.

„Новината за цената на сделката с БАКБ имаше моментно отражение върху търговията и позицията се върна на нивата си от юни, подкрепена и от обявеното извънредно общо събрание на банката", посочи експертът.

Решението за разпределянето на дивидент, взето от ОСА на Благоевград БТ, подкрепи акциите на компанията, но и това вероятно ще е с краткотраен ефект и прибирането на печалби ще окаже известен натиск върху цената, смята Бечева.

„Основната новина, която се очаква по отношение на позицията, е свързана по-скоро с приватизацията на дружеството. Като цяло борсата едва ли ще ни изненада днес и блоковите сделки ще са в основата на дневните обеми", каза в заключение аналитикът.

Борсовата търговия живна във вторник, а повечето индекси на БФБ-София отчетоха повишения - SOFIX (+0.46%, 410.16 пункта), BG REIT (+0.96%, 48.17 пункта) и BG TR30 (+0.52%, 335.23 пункта). Индексът BG 40 се понижи с минималните 0.02%, 126.48 пункта.

Общият оборот на регулиран пазар доближи 1.67 млн. лева. През деня се търгуваха акции от 63 емисии акции. Повишение в цената имаше при 28 от книжата, а други 11 книжа останаха на вчерашните си нива.

Материалът е с аналитично-информационен характер. Написаното не е препоръка за покупка или продажба на финансови инструменти!

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...