Т. Даскалова: Надежди за положителна сесия

1795
Т. Даскалова: Надежди за положителна сесия

„След три последователни „зелени" борсови сесии се надявам тенденцията да се запази и в четвъртък", коментира Теодора Даскалова, главен брокер на Фоукал Пойнт Инвестмънтс, за Profit.bg.

„Все пак 20 септември наближава и инвеститорският интерес към Зърнени храни АД, Доверие Обединен Холдинг АД, Стара планина АД, Адванс Терафонд АДСИЦ - дружества от променения SOFIX - ще се затвърди", смята още експертът.

Според брокера едва ли ще видим повишен брой сделки. „Май пазарните участници са все едни и същи, но обороти при емисии като Химимпорт АД, Химимпорт-привилегировани АД, Софарма АД са напълно възможни".

„Решенията на Комисията по индексите на БФБ-София АД създадоха предпоставка за положителни емоции по определени позиции. Дано в близко време да станем свидетели и на по-голяма пазарна ликвидност", каза в заключение Теодора Даскалова.

Вчера бе поредната положителна търговска сесия на БФБ-София. И четирите индекса на капиталовия ни пазар отчетоха повишения в сряда, като най-сериозно то бе при BG 40 (+1.18%, 113.52 пункта). Следва BG TR30 (+0.90%, 300.30 пункта), BG REIT (+0.69%, 41.12 пункта) и SOFIX (+0.30%, 397.74 пункта).

Общият оборот на регулиран пазар достигна почти 863 хил. лв. През деня се търгуваха акции от 63 емисии. Повишение в цената имаше при 35 от книжата. От сделки с акции на АДСИЦ се дължаха близо 192 хил. лв.

Материалът е с аналитично-информационен характер. Написаното не е препоръка за покупка или продажба на финансови инструменти!

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Diversified assets one year after the crisis
# 0
10:09 | 17 September 2010
Борсовите индекси в края на седмичната търговия на българския капиталов пазар са със значителни повишения. Началото на днешната търговска сесия също започва с положителни изменения от около процент. Предполагам, че търговията ще приключи съответно при следните стойности на индексите: BG40 116; SOFIX 400; BGREIT 42 - 43; BGTR30 305 - 307. В началото на бичите пазари седмичните промени на индексите са малки, но достатъчно показателни за вида на основния тренд. Цикличността в икономическото развитие, в това число и на капиталовите пазари, преминава през различни етапи. След мечите пазари идват бичите, предшествани от периоди на стабилизиране на борсовата търговия. Поздрави за екипа на Профит.Бг, както и за всички участници на българския капиталов пазар.
Common Stocks
# 1
09:09 | 16 September 2010
Според мен положителната тенденция в движението на българските борсовите индекси не само ще се запази, но и ще продължи през следващите години. Още на днешната търговска сесия очаквам следните стойности на индексите: BG40 115; SOFIX 400; BGREIT 41 - 41.5 и BGTR30 300 - 302. Акциите на почти всичките публични български дружества, търгувани на фондовия пазар, са значително подценени. Поздрави на екипа на Профит.Бг.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg