Т. Даскалова: Промяна на индексите в тесен рейндж

1380
Т. Даскалова: Промяна на индексите в тесен рейндж

"През първия работен ден на тази седмица бяхме свидетели за пореден път на малък брой сделки - 381 и ниска ликвидност. За търговията на БФБ - нищо ново и всичко по старому", коментира за Profit.bg Теодора Даскалова, главен брокер във Фоукъл Пойнт Инвестмънтс.

„През седмицата на фокус при инвеститорите ще са следните събития - по-късно днес европейските финансови министри ще трябва да решат и обявят мерките, които ще предприемат относно спасяването на Гърция", посочи експертът. „С внимание трябва да се следи и китайският пазар след петъчната директива на Комунистическата партия на Китай за Държавно управление на валутните пазари и банките, контролирани от държавата. В четвъртък, в 15.30 часа българско време, в САЩ се очакват „Jobless claims" - тези данни също могат да повлияят върху търговията".

„Едва ли обаче гореописаните събития ще могат да окажат влияние върху лежерната българска борсова търговия", смята Теодора Даскалова. „Ликвидността, като основен проблем, ще остане ниска, а индексите ще се изменят в тесен рейндж".

Според главния брокер на Фоукъл Пойнт Инвестмънтс, ако излезе информация по поисканата обосновка на цената за Лот 2 на магистрала „Тракия" от Обединение Магистрали Трейс, по позицията на Трейс Груп Холдинг АД ще наблюдаваме раздвижване и висока волатилност.

Седмицата започна с понижение за индексите на Българска фондова борса. Най-сериозно то се оказа за BG 40, който загуби 1.91% от стойността си, до 118.23 пункта.

Понижението при SOFIX бе от 0.95%, до 436.40 пункта, а BG TR30 затвори борсовата сесия на 334.21 пункта, което е с 1.24% под нивото на индекса от петък. BG REIT изтри 0.28% от стойността си, до 45.49 пункта.

Общият оборот на регулиран пазар бе малко под 361 хил. лв. През деня се търгуваха акциите от 50 емисии. Повишение в цената имаше при 10 от книжата.

Материалът е с аналитично-информационен характер. Написаното не е препоръка за покупка или продажба на финансови инструменти!

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg