Тонев: Някой няма ли да докладва на Борисов за спада на БФБ

2024
Тонев: Някой няма ли да докладва на Борисов за спада на БФБ

„Едва ли някой ще се изненада, ако днес търговията на БФБ премине за пореден път под знака на ниската ликвидност", коментира за Profit.bg Гено Тонев, инвестиционен консултант в Юг Маркет Фонд Мениджмънт. „Що са касае за посоката на движение при борсовите индекси, изненади отново не се очакват, предвид тоталното безразличие на т.нар. „дългосрочни инвеститори".

Така, според експерта, всичко е в ръцете на няколко по-големи продавачи и малкото останали дребни спекуланти.

Според Гено Тонев вероятността за някакъв обрат в настроенията изглежда все по-миниатюрна, особено на фона на слабостта, която демонстрират останалите фондови пазари по света.

„Донякъде в кръга на шегата, единственото, на което могат да се надяват местните инвеститори е някой да докладва на премиера за над 80 процентния спад на българските индекси от началото на кризата", посочи още той. „Подобно на казуса с руския газ, можем да предполагаме, че лидерът на управляващите не знае колко много са загубили инвеститорите у нас и току-виж изпратил ДАНС, НСБОП и НАП да търсят и заловят виновните за това".

Общият оборот на регулиран пазар доближи във вторник 1.0 млн. лв. Общо 195 400 лв. се дължат от сделките, които се сключиха на пазара на компенсаторни инструменти. През деня се търгуваха акции от 65 емисии. Повишение в цената имаше при 23 от книжата.

Индексите на БФБ отчетоха поредните си понижения вчера - SOFIX (-0.33%, 365.24 пункта), BG 40 (-0.03%, 105.10 пункта), BG REIT (-0.57%, 38.16 пункта) и BG TR30 (-0.84%, 276.82 пункта).

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Diversified assets after the crisis
# 0
16:07 | 7 July 2010
Едва ли ще се намери кой да докладването на г.н Б. Борисов за спада на Българската фондова борса. Икономистите и финансовите експерти на правителството едва ли разбират от капиталови пазари, но са значително по-добри от своите предшественици. Колкото е по-малка намесата на политиците и държавата на фондовия пазар, толкова по-добре за този пазар. В България съществува ефективна пазарна икономика, определяща се от закона за търсенето и предлагането. Инфлацията, която през последните няколко години съществуваше в страната се прояви в значителното увеличаване на цената на недвижимите имоти. Декапитализацията на публичните дружества на фондовия пазар беше резултат от приключилата световна финансова и икономическа криза. След периоди на подобни кризи фондовите пазари се възстановят най-бързо в сравнение с останалите финансови пазари. След мечи пазар идва бичи. След спадове в икономиката и понижения на борсовите индекси има съответно растеж и увеличения. Много от банките в страната също са участници на капиталовия пазар, а доходността на пенсионните фондове, управлявани от професионални мениджъри и икономисти, за последния петгодишен период е почти 2 %. Моята лична доходност от диверсифицирани активи и финансови инструменти е значително по-голяма.
невярващ
# 1
11:07 | 7 July 2010
Един от малкото хора, които правят наистина стойностни коментари, а не глупости от рода на дълговата криза, Еврото, Гърция и т.н и т.н. Поздравления!!!
broker4e
# 2
11:07 | 7 July 2010
Браво на г-н Тонев .Едив от малкото ,които си заслужават вниманието и парите.
железен коментар
# 3
09:07 | 7 July 2010
отн. ДАНС,БОП , НАП , "Мозък" , "Резил"
Мосю Льоклер
# 4
09:07 | 7 July 2010
Евала!!! Поздравления за г-н Тонев!
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg