В. Кръстева: Индексите могат да останат оцветени в червено

1262
В. Кръстева: Индексите могат да останат оцветени в червено

„През следващите дни ще продължим да наблюдаваме характерното за родната борса: ниска ликвидност и малки обеми", коментира Виолета Кръстева, инвестиционен консултант в Капман Асет Мениджмънт, за Profit.bg. „Възможно е индексите да останат оцветени в червено, в унисон със световните борси, както наблюдавахме предходните два дни, макар да няма пряка корелация".

Раздвижване, според експерта, може да се наблюдава по отделни позиции, като това е възможно да доведе както до повишаване на цените, така и до спадове.

„Като цяло пазарът остава в очакване на тримесечните финансови отчети на публичните компании, както и на конкурса за избор на инвестиционен посредник за пласиране на дяловете на Е.ОН".

И четирите индекса на БФБ-София затвориха борсовата сесия във вторник с понижения - SOFIX (-0.61%, 442.62 пункта), BG 40 (-0.56%, 132.20 пункта), BG REIT (-0.37%, 51.49 пункта) и BG TR30 (-0.80%, 355.90 пункта).

Общо сделките на регулиран пазар вчера бяха за 1.67 млн. лв. През деня се търгуваха 57 емисии акции. Повишение имаше при 20 от книжата, докато други 6 затвориха без промяна в цената.

Да припомним също така, че в основата на реализирания оборот стояха сделки с акции на Костенец-ХХИ и на Сила Холдинг.

Материалът е с аналитично-информационен характер. Написаното не е препоръка за покупка или продажба на финансови инструменти!

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

glupost
# 0
09:04 | 13 April 2011
Gluposti! Dnes me samo nagore
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg