В. Малчев: Пазарът е безчувствен към новините

1169
В. Малчев: Пазарът е безчувствен към новините

„Днешната сесия на БФБ-София няма да предложи нещо ново на пазарните участници. Очаквам оборотите да останат съвсем символични и в границите от 500 хил. до 1 млн. лева, като това могат да променят само единични, предварително договорени пакетни сделки", коментира Владимир Малчев, инвестиционен консултант и управител на Бул Тренд Брокеридж, за Profit.bg.

Според експерта играчите на БФБ-София не реагират в момента на никакви новини и събития, като тютюневите акции остават силно пренебрегнати въпреки високата дивидентна доходност и близкия край на процедурата по приватизация, която може да даде възможност за справедлив и ликвиден изход от позицията до края на годината.

„При повечето водещи позиции като ЦКБ, ПИБ и Химимпорт например, не се случва нищо забележително. Нещо повече - почти липсват сделки, което показва, че засега не е започнало позициониране за следващо възходящо движение", посочи Малчев, като добави, че малко по-любопитна е ситуацията с Еврохолд България, където малцина можеха да „предвидят" и да се възползват от поскъпването от последните седмици и месеци, така че ще наблюдаваме с интерес, какво ще се случи там и днес.

Внимание трябва да се отдели и на по-високите обеми при Софарма и ЕЛАРГ Фонд за Земеделска Земя, които се наблюдават напоследък, каза в заключение експертът.

И четирите индекса затвориха днешната борсова сесия в понеделник с понижения - SOFIX (-0.40%, 407.35 пункта), BG 40 (-0.22%, 125.86 пункта), BG REIT (-0.51%, 48.41 пункта) и BG TR30 (-0.21%, 333.97 пункта).

Общият оборот на регулиран пазар надвиши 788 хил. лева. През деня се търгуваха 59 емисии акции. Повишение имаше при 22 от книжата, а други 8 не отчетоха промяна в цената.

Материалът е с аналитично-информационен характер! Написаното не е препоръка за покупка или продажба на финансови инструменти!

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

онзи
# 0
09:06 | 28 June 2011
той българския пазар е безчувствен към всичко...
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg