Вл. Малчев: Инвеститорите очакват отчетите

1467
Вл. Малчев: Инвеститорите очакват отчетите

"Очевидно е, че българските инвеститори предпочитат да изчакат деветмесечните отчети на компаниите, преди отново да започнат по-активно да търгуват на БФБ", коментира за Profit.bg Владимир Малчев, инвестиционен консултант и управител на Бул Тренд Брокеридж.

„Освен това, като че ли настроенията за корекция у нас бяха по-силни от тези на водещите капиталови пазари, които обратно на очакванията продължават да регистрират повишения", посочи още Малчев.

Според него подобно разминаване явно изненада повечето борсови играчи у нас. „В този смисъл и днес активността ще остане ниска, но с оглед на развитието на търговските сесии в САЩ и Азия логично ще станем свидетели на известни повишения, особено в началото на борсовата сесия", посочи още в заключение експертът.

Три от индексите на БФБ записаха повишения вчера. Индексът на сините чипове SOFIX се повиши с 0.96% до 474.62 пункта, докато този на най-търгуваните компании BG 40 нарасна с 0.33% до 129.08 пункта.

Индексът BG TR30 беше сред печелившите за деня повишавайки стойността си с 0.41% до 358.76 пункта, а BGREIT се оказа единственият губещ, понижавайки се с 0.70% до 48.14 пункта.

Общият оборот на БФБ достигна 2.67 млн. лв. Като сделките на облигационния пазар бяха за 1.04 млн. лв. Акции от общо 71 емисии се търгуваха по време на вчерашната сесия, като книжата на 33 от компаниите отчетоха ръст в цената си.

Материалът е с аналитично-информационен характер! Написаното не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа!

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg