Вл. Малчев: Май че интересът на купувачите се изгуби отново

1320
Вл. Малчев: Май че интересът на купувачите се изгуби отново

„Днес очаквам по-спокойна търговия и по-ниски обеми в сравнение с вчера, тъй като ефектът „край на тримесечие" би трябвало да отслабне", коментира Владимир Малчев, инвестиционен консултант и управител на Бул Тренд Брокеридж, за Profit.bg. „Разбира се, някои по-ниско ликвидни позиции, които традиционно се изкупуват в края на всяко тримесечие, ще бъдат интересни и днес".

Тук експертът припомни сериозното вдигане на цената в последния ден на юни при Еврохолд България, „така че ще наблюдаваме с внимание, дали същият инвеститор отново ще опита да провокира значим еднодневен ръст".

„Извън тези специфични, еднодневни фактори - така характерни за нашия пазар, статуквото остава непроменено, като дори ми се струва, че в последно време интересът на купувачите съвсем се изгуби отново", посочи Малчев.

Според него не бива да се пропуска и фактът, че ребалансирането на „SOFIX - портфейли" продължава по линия най-вече на продажба на напусналите индекса акции. „Но изглежда продавачът има пределни цени, под които не продава и надеждата на спекулантите за промоционални цени едва ли ще се реализират", каза експертът в заключение.

Търговията с акциите на Каучук надуха оборота на регулиран пазар на БФБ-София в сряда. През деня се прехвърлиха почти 23.0% от капитала на публичната компания (212 052 лота) при цена от 19.00 лв. за бройка, което бе спад от 7.32% на дневна база. Оборотът по позицията бе 4.03 млн. лв.

Общо в сряда се изтъргуваха ценни книжа за 5.62 млн. лв. Обект на сделки станаха акции от 78 емисии. Повишение в цената имаше при 34 от книжата.

Индексите на БФБ-София приключиха търговията разнопосочно. Повишения се наблюдаваха при BG 40 (+0.36%, 114.24 пункта) и BG TR30 (+0.63%, 301.62 пункта). В червено се оказаха SOFIX (-0.03%, 387.98 пункта) и BG REIT (-0.71%, 40.30 пункта).

Материалът е с аналитично-информационен характер! Написаното не е препоръка за покупка или продажба на финансови инструменти!

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg