Вл. Малчев: Минимални шансове отчетите да повлияят на БФБ

1758
Вл. Малчев: Минимални шансове отчетите да повлияят на БФБ

„За борсата в момента почти нищо не може да се каже. На практика търговия почти няма, а това диктува и изменението на цените. Дори гаранцията, която дават изборните резултати за политическа стабилност и реформи, не намериха никакво отражение на капиталовия пазар", коментира за Profit.bg инвестиционният консултант и управител на Бул Тренд Брокеридж Владимир Малчев.

Според него моментът съвпада и с едно вероятно корективно движение на международните пазари и силна противоречивост на очакванията в краткосрочен и средносрочен план.

„Ето защо нищо интересно няма да се случи на БФБ и през днешния ден, а и до края на месеца, като и вероятната позитивна сесия в Европа няма да има ефект у нас", очаква експертът.- Минимални са шансовете и на шестмесечните отчети да променят настроенията на пазара. Стигнали сме до там, че вероятно и днес най-интересно ще е на пазара на компенсаторни инструменти".


Вчера индексът на сините чипове загуби 1.83% от стойността си и приключи деня на 348.34 пункта. Понижението при BG40 бе от 0.87%, на 100.34 пункта, докато спадът при BG TR30 бе от 1.84% на 262.98 пункта. Единствено BG REIT затвори на положителна територия, добавяйки 0.28% към стойността си на 39.97 пункта.

Изтъргуваните обеми и общият оборот на регулирания пазар останаха изключително ниски. През деня се изтъргуваха ценни книжа за по-малко от 543 хил. лв. През деня се търгуваха акциите на 64 публични компании. Повишение в цената се наблюдаваше при книжата на 16 от активните позиции.

Материалът е с аналитично-информационен характер! Написаното не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа!

Българският бизнес

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg