Вл. Малчев: Търговията като цяло ще е символична

992
Вл. Малчев: Търговията като цяло ще е символична

„И през днешната сесия не можем да очакваме някаква промяна в настроенията на пазара", коментира Владимир Малчев, инвестиционен консултант и управител на БулТренд Брокеридж, за Profit.bg. „Пасивността на борсовите играчи се подпомага непрекъснато от недобри за пазара новини, като проблемите на компаниите на Васил Божков, национализацията на ППФ, а сега и намеренията на КФН да стагнира още повече пазара с увеличената си тарифа, която може да доведе до вълна от връщане на лицензи на ИП-та и УД-та".

В допълнение на всичко това външната среда също започна да се влошава, което се отразява в спад на световните индекси, посочи още експертът.

„По-живите борсови позиции като акциите на тютюневите компании, Петрол, БенчМарк Фонд Имоти и някои други все пак ще фокусират вниманието на инвеститорите върху себе си, докато при останалите търговията ще остане символична и без сериозни ценови изменения", смята Малчев.

Индексите на Българска фондова борса - София отчетоха разнопосочно представяне във вторник, като SOFIX и BG 40 приключиха деня на положителна територия.

Ръстът при SOFIX бе минимален - 0.05% до 344.36 пункта, докато BG4 0 записа 0.59% повишение до 111.02 пункта.

Сесията приключи с понижения за BG REIT (-0.33% до 39.27 пункта) и BG TR30 (-0.31% до 279.47 пункта).

Оборотът на регулиран пазар надхвърли 1.1 млн. лв. като сделките с облигации съставляваха близо 145 000 лв. от общата сума. Четири компании (КТБ, Еврохолд България, Елхим Искра и Сити Пропъртис) формираха близо 70% от оборота на регулиран пазар във вторник.

Материалът е с аналитично-информационен характер. Написаното не е препоръка за покупка или продажба на финансови инструменти!

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg