Вл. Панев: Минимални отклонения на индексите

1178
Вл. Панев: Минимални отклонения на индексите

"Очаквам минимални отклонения на индексите през днешната сесия, при по-малък от средния интерес на инвеститорите", коментира Владислав Панев, председател на СД на Статус Капитал, за Profit.bg.

„Навлизаме в сезона на преброяването, в който ще стане ясно колко от инвестиционните посредници и управляващите дружества ще останат на пазара и през 2011 година", добави той. „Може би не толкова повишаването на таксите, колкото свиването на пазара е причина за спада и на оборотите на участниците на пазара".

Експертът се надява активността да се увеличи към края на месеца, когато разходите за следващата година са ясни и започнат да излизат консолидираните отчети за тримесечието.

Да припомним, че от КФН отнеха вчера поредния издаден лиценз за извършване на дейност като инвестиционен посредник. Този път лицензът е на ИП Капитал Финанс, като същият бе отнет по тяхно искане.

Индексите на БФБ-София останаха над повърхността в четвъртък. Повишението им вчера бе следното - SOFIX (+0.55%, 348.10 пункта), BG 40 (+0.46%, 110.27 пункта), BG REIT (+0.59%, 39.33 пункта) и BG TR30 (+0.83%, 282.14 пункта).

Общият оборот на регулиран пазар не надхвърли 389 хил. лв. През деня се търгуваха акции от 63 емисии. Повишение в цената имаше при 35 от книжата.

Материалът е с аналитично-информационен характер. Написаното не е препоръка за покупка или продажба на финансови инструменти!

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg