Вл. Панев: Продължение на леко негативната тенденция

1323
Вл. Панев: Продължение на леко негативната тенденция

„Очаквам продължение на леко негативната тенденция на пазара, като по-голяма волатилност вероятно ще наблюдаваме при ОЦК, където е твърде вероятно да станем свидетели на ново годишно дъно", коментира Владислав Панев, председател на СД на Статус Капитал, за Profit.bg.

Известен позитивизъм може да има при акциите на Албена Инвест Холдинг, чийто съвет на директорите предложи разпределянето на дивидент от 0.40 лева на акция на предстоящото общо събрание, посочи още той.

Индексите на Българска фондова борса (БФБ-София) приключиха вчерашната сесия разнопосочно.

Индексите SOFIX и BG TR30 нараснаха с по 0.30% и 0.11% до 441.97 пункта и 355.78 пункта, съответно. Индексът BG REIT не отчете промяна като запази стойността си от 50.82 пункта, а единственото понижение за деня бе на BG REIT, който „падна" с 0.14% до 131.27 пункта.

Оборотът на регулиран пазар надхвърли 989 000 лв. Сделките с компенсаторни инструменти съставляваха над 87 000 лв. от общата сума. Търговия имаше само по 44 позиции като 20 от активните компании отчетоха ръст в цената на акциите си.

Материалът е с аналитично-информационен характер! Написаното не е препоръка за покупка или продажба на финансови инструменти!

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg