Български компании представиха бизнеса си в Лондон за втора поредна година

490
Български компании представиха бизнеса си в Лондон за втора поредна година

На 7 март в Лондон се проведе Международната Конференция за представяне на български компании пред Британската инвестиционна общност. Конференцията се организира за втора поредна година от Британската консултантска компания Financial Services for Eastern Europe със съдействието на Асоциацията на индустриалния капитал в България и Асоциацията на директорите за връзки с инвеститорите в България.

Българските компании, представени на форума бяха Монбат , Еврохолд България, Спарки Елтос, „Евроинс” АД, „Енемона”, Агрия, UniCredit Bulbank, Централна кооперативна банка, Бул Тренд Брокеридж, София Интернешънъл Секюритиз, ОББ, Либра, Адвокатска кантора „Точева и Мандажиева”, Агенция за инвестиции и консултации.

Конференцията бе открита от посланика на Република България във Великобритания – Лъчезар Матев. Проф. Димитър Иванов, икономически съветник на президента на Р. България, представи инвестиционния климат на страната и беше председател на сутрешната среща.

Презентациите на българските компании предизвикаха изключителен интерес от английска страна.

Монбат АД представи инвестиционната си програма и целите на компанията за влизане в челната петица на производители на акумулаторни батерии в Европа.

От своя страна Енемона презентира инвестиционните си намерения до 2011 г. и планираното първично публично предлагане.

Детайлна презентация за възможностите на Българския капиталов пазар направи София Интернешънъл Секюритиз.

Особен интерес предизвика и презентацията на Еврохолд, както и плановете на компанията за привличане на значителен финансов ресурс от международните капиталови пазари. От дружеството уточниха, че са проведени редица срещи с водещи международни банки, имащи за цел подготовката на няколко облигационни емисии.

На срещата присъстваха над 40 интернационални финансови институции, базирани в Лондон и Ню Йорк, сред които PMorgan, Morgan Stanley, West LB, Credit Suisse, National Bank of Greece, EBRD, Norvik Banka Firebird Management-Hedge fund, PriceWaterhouse Coopers и др.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg