Българско управляващо дружество взе две международни отличия

951
Българско управляващо дружество взе две международни отличия

© снимка: Експат Асет Мениджмънт

Българското управляващо дружество Експат Асет Мениджмънт получи две отличия за своите борсово търгувани фондове на международната конференция за инвестиционни решения FUND & ETF DAYS Europe 2019, която се провежда в Берлин.

Първото отличие е за иновативнни нови продукти – борсово търгуваните фондове (ETF) на Експат, даващи експозиция към отделни развиващи се пазари от Централна и Източна Европа.

Второто отличие е специална награда за създаването на първото семейство от борсово търгувани фондове, покриващи 11 пазара на акции от ЦИЕ, включително България, Сърбия, Македония, Словения, Хърватия, Словакия и други държави от региона.


Конференцията FUND & ETF DAYS Europe 2019 се организира от XENIX – компания с дългогодишна история в анализирането на индексни фондове, портфейли на ETF-и и ETF рейтинги за качество. Годишните награди XENIX отличават иновативните и висококачествени индексни и борсово търгувани фондове, които позволяват на инвеститорите да инвестират навсякъде, прозрачно и на по-ниски от средните разходи.

Двудневното събитие в немската столица събира на едно място професионалната публика от инвестиционната общност и включва над 30 лекции, презентации и дискусии за фондове в различните класове активи – акции, облигации, индекси, паричен пазар, криптовалути и др. Сред панелистите тази година е и изпълнителният директор на Експат Асет Мениджмънт Николай Василев.

Компанията е и единственият мениджър на ETF фондове от Централна и Източна Европа, които се търгуват на борсите в Лондон и Франкфурт. Първият инструмент на Експат, чиято търговия в Лондон стартира на 1 октомври, е Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg