Betway е сред най-бързо развиващите се онлайн букмейкъри

4706
Betway е сред най-бързо развиващите се онлайн букмейкъри

© Betway Bulgaria

От скоро на все по-разрастващия се пазар на спортните залози в онлайн пространството ни официално оперира Sport Group – компания, чийто главоломно развитие в последното десетилетие наистина впечатлява.

Българските любители на онлайн залаганията вече споделят мнението, че брандът на Sport Group - Betway Bulgaria, e букмейкър, oтличаващ се с огромно разнообразие на предлаганите събития, обслужван е според най-модерните стандарти, а освен това примамва все по-голям брой потребители с трудно устоимите си бонуси.

Разбира се, един от най-прецизните барометри за развитието на една копмания са финансовите и резултати. А тези на Sport Group действително респектират.


През 2021 г. в предварителните резултати беше отчетен ръст от 36 процента на годишна база, като беше достигната Кота 1.52 милиарда долара. Нещо повече, очакванията са за печалба (преди отчитане на данъците и амортизацията) да бъде над 350 милиона долара.

Именно главоломният ръст подтикна компанията към навлизане на нови атрактивни пазари, сред които неминуемо е и българският. Реакцията на родните потребители пък показва, че трендът се запазва, а Betway набра завидна скорост буквално за дни.

Компанията коментира, че завидните резултати отразяват растеж и рентабилност както на вече съществуващите, така и на нарастващия брой нови пазари.

Финансовите анализатори отчитат, че базираният в Лондон букмейкър Betway вече е успял за кратко време да стъпи здраво на европейския пазар, но в същото време се чувства повече от комфортно и се разраства с бързи темпове и отвъд Океана.

Ключов момент в развитието на оператора е, че последователността в стимулирането на растежа по никакъв начин не се отразява негативно на рентабилността.

Официалното представяне на финансовите резултати и обемът на печалбата ще бъдат обявени идния месец, но експертите не очакват разлика от вече обявените показатели.

Следящите от десетилетия пазар на спортните залози нареждат Betway сред 10-те най-добри онлайн букмейкъри във Великобритания, редом с оператори с много по-голям опит и богата история.

Специалистите отчитат умелото приспособяване на Betway към желанията на най-младите потребители. Достатъчно е да се спомене, че брандът вече е сред най-предпочитаните в областта на залозите на електронни спортове.

Любопитно е да се отбележи, че през януари Super Group листна акциите си на нюйоркската фондова борса, а очакваните с повишен интерес резултати за първото тримесечие ще бъдат огласени през май.

2022 е година, в която ще се проведе световно първенство. За първи път шампионатът на планетата няма да се състои през лятото, а към края на календарната година.

Това, разбира се, неминуемо ще създаде предпоставки за още по-сериозен скок във финансовото развитие на Betway и съответно утвърждаването на букмейкъра на новите пазари.

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg