Без успех премина IPO-то на модната компания Fashion Supply

28151
Без успех премина IPO-то на модната компания Fashion Supply

© БФБ

Без успех премина първичното публично предлагане на модната компания Fashion Supply. По време на днешния аукцион записаните акции се оказаха недостатъчни, за да бъде призната емисията за успешна, информира Българска фондова борса (БФБ).

Обявеният минимум за успех на предлагането беше 500 000 бр. записани акции на стойност 3 250 000 лева.

„Успехът на едно IPO е комбинация от много фактори. Част от тях са свързани с финансовото представяне  на компанията, икономическият й сектор на дейност и нейният пазарен потенциал. Но важни фактори са също така тези, които изграждат доверие и усещане за устойчивост. При пазарна несигурност и волатилност втората група фактори стават все по-ключови за вземане на инвестиционно решение.

Д. Стойков, Fashion Supply: България е страна с традиции в текстилния браншНа 20 юли Fashion Supply ще осъществи своето IPO на BEAM пазара на Българската фондова борса


Предварителните срещи и представяния на бъдещото IPO с потенциални инвеститори са изключително важни при пазарна несигурност. Чрез тях може от една страна да се получи обратна връзка за инвеститорската оценка и подходящата емисионна цена, но също и да се определи най-подходящото време за предлагането, ако е налице достатъчен инвестиционен интерес.“, каза доц. д-р Маню Моравенов, изпълнителен директор на БФБ.

Борсата допусна до търговия временна емисия акции, издадена от Fashion Supply с цел осъществяване на първично публично предлагане на 651 000 бр. акции.

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg