БФБ и стартъп компаниите ще си партнират в борбата с COVID-19

1487
БФБ и стартъп компаниите ще си партнират в борбата с COVID-19

Българска фондова борса и Българската стартъп асоциация (BESCO) стартират инициатива в подкрепа на стартъпи, които предлагат продукти или услуги с потенциален принос в ограничаване на негативното въздействие на пандемията от COVID–19.

Целта на инициативата #fightCOVID19 е да популяризира благородната мисия на тези компании, като насочи вниманието към специфичните им проекти.

„Докато COVID-19 парализира ежедневния ни живот, будни български стартъпи търсят решения в битката с пандемията и се нуждаят от подкрепа за тяхната работа. Тяхното
постоянство е вдъхновяващо и важно. Ние от БФБ и BESCO сме убедени, че като даваме видимост на такива компании и ги подкрепяме, подаваме ръка на стартъп екосистемата и бъдещето на страната ни. Вярваме, че всеки, който споделя каузата, ще се присъедини към нас. Ще преминем заедно през тази пандемия, като общност от създатели и поддръжници!“, заяви изпълнителният директор на БФБ доц. д-р Маню Моравенов.


"Чрез използването на технологични достижения можем да минимизираме негативните ефекти, които сегашната ситуация създава. Българските стартиращи иновативни компании разработват решения за справяне с различни предизвикателства от ежедневието ни. Вярваме, че съвместните ни усилия с БФБ и BVCA ще помогнат на много хора в България да преминат по-леко през този период, възползвайки се от приложенията разработени от български инженери.", каза изпълнителният директор на BESCO Добромир Иванов.

„Българската асоциация за дялово и рисково инвестиране (BVCA) приветства тази инициатива, създадена в помощ на бизнеса и обществото по време на пандемия. Вярваме, че има нужда да се търсят алтернативни механизми за подкрепа на иновативни компании и предприемаческата екосистема в България. “, коментират от асоциацията.

Стартъпите, които са част от инициативата към момента са Micar Innovation, Naicoms и Tiger Technology, като предстои постепенно да бъдат включвани и други.

Повече подробности за техните проектите могат да се открият на сайта: http://covid19.x3analytics.com

Българският бизнес

Всичко по темата Добрата новина

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg