BHTC България с два сертификата за най-високи стандарти

528
BHTC България с два сертификата за най-високи стандарти

© BHTC България

На официална церемония в базата на Behr-Hella Thermocontrol (BHTC) България в Божурище бяха официално връчени новите сертификати на интегрираната система по „Здраве и безопасност при работа (ISO 45001:2018)“ и „Опазване на околната среда (ISO 14001:2015)“ /Health and Safety at work & Environmental protection Integrated Management System (HSEIMS)/.

Управителят на BHTC България Мартин Ниланд получи двата сертификата от управителя на сертифициращата компания AQ Cert Кирил Кехайов и управляващия директор Борис Стоянов.

От името на ръководството на BHTC по повод връчването на двата сертификата благодари д-р инж. Павел Делчев – мениджър на Интегрираната система HSEIMS, експерт Безопасни и здравословни условия за работа (БЗР) и Опазване на околната среда (ООС).


„Сертификатите ни задължават да продължим още по-усърдно дейностите по възходящото развитие на компанията и да реализираме на практика нашите цели и задачи в тези области. Радвам се, че колективните ни усилия, с подкрепата на управителя на BHTC г-н Мартин Ниланд, мениджърите на отдели и всички колеги, се увенчаха с успех.

Без екипната работа бе  немислимо да преминем одитите без забележка и несъответствие. Готови сме догодина да вдигнем още по-високо летвата, защото, уверен съм, с този колектив можем да постигнем всичко!,“ заяви Делчев.

Работата по изпълнението на стандартите, заложени в интегрираната система HSEIMS включва: осигуряване на безопасни и здравословни условия за работа; предотвратяване на свързани с работата наранявания и заболявания; осигуряване на необходимото обучение и засилване на персоналната отговорност към опазване на околната среда и БЗР; постоянно подобряване опазването на околната среда чрез управление на отпадъците, на въздействията върху въздуха с помощта на периодичен мониторинг и поддръжка на съоръженията, контролирано потребление на ресурсите – ел. енергия, газ и азот, както и чрез усилия, насочени към повторно използване и рециклиране на генерираните отпадъци.

От своето стъпване в България BHTC се стреми да израства не само като технологичен лидер в областта на автомобилната индустрия у нас, но и като образцов работодател и компания, която системно работи за опазване на околната среда в района, където се намира производствената й база.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg