Бизнес календар за седмицата от 30 юли до 5 август

739
Бизнес календар за седмицата от 30 юли до 5 август

Общите събрания на акционерите на КРЗ Одесос, ЗПАД ДЗИ и Транскарт, както и постъпващите отчети за второто тримесечие на 2007 г. ще са основните събития на БФБ-София през следващите дни.

Днес (30 юли) ще се проведе отложеното поради липса на кворум събрание на Транскарт, на което ще се гласуват годишния финансов отчет, доклада на управителните органи и освобождаването на членовете на управителните органи от отговорност за дейността им през 2006 г.

На 1 август (сряда) е последната дата за сключване на сделки с акциите на Медийни Системи, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в предстоящото на 17 август общо събрание на акционерите.

На самото събрание ще се вземе решение за промени в органите на управление на компанията.

На същия ден е последната дата за сключване на сделки с акциите на САФ Магелан, в резултат на които приобретателят ще има право да получи дивидент за 2006 г.

Общото събрание на компанията взе решение за изминалата година да разпредели по 0.30 лв. брутен дивидент на акция (0.279 лв. нетен дивидент).

Събранията на КРЗ Одесос и ЗПАД ДЗИ са насрочени за 3 август (петък). Акционерите на варненското дружество ще вземат решение за овластяване на Съвета на директорите и Изпълнителния директор за водене на преговори и сключване на сделка относно закупуване на плаващ док.

Производител и продавач на дока е Херсонски държавен завод „Паллада” – гр. Херсон (Украйна), а инвестицията е на стойност 22.5 млн. долара.

В последния работен ден акционерите на застрахователната компания ще гласуват за промени в органите на управление на дружеството.

За изминалата седмица BG40 добави 9.05%, до 368.87 пункта, докато SOFIX нарасна с 3.44%, до 1542.84 пункта.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg