Агрия Груп Холдинг придобива две компании (  A72  )

1741
Агрия Груп Холдинг придобива две компании

На 15 юни 2012 година „Агрия Груп Холдинг” АД е сключило предварителен договор за придобиване на 100% от дяловете от капитала на две компании, развиващи търговска дейност в сферата на агропроизводството в района на Североизточна България (община Генерал Тошево, област Добрич) - “Елит-86”ЕООД и “Грувър”ЕООД.

Компаниите са титуляри на право на собственост на активи и права (недвижими имоти – стопански постройки, ведно с прилежащ терен, движими вещи – селскостопанска техника с прикачен инвентар и права на арендуване на общо 15 065.819 дка земеделски земи).

Сделките предстои да бъдат финализирани в срок до края 2012 година, информират от Агрия Груп Холдинг.

Покупките са в изпълнение на част от инвестиционната програма на холдинга в направление увеличаване на обработваемите земеделски площи и засилване на ескпортната ориентация на компанията, каквато е стратегията за развитие в дългосрочен план.

Придобиването на права на обработка на земеделски земи посредством придобиването на действащи компании създава увеличение на мащаба на бизнеса на холдинговата група и разбира се, възможност за мащаб в обработките, което е от съществено значение в агропроизводството, заявяват още от Агрия.

Същевременно локацията на формирано земеделско стопанство, включващо зърнобаза с логистичен център Генерал Тошево е в непосредствена близост с Пристанище Варна и Пристанище Констанца, което подсигурява потенциал за оптимизиране на експорта на зърно, а оттам и засилване на експортното направление от дейността на холдинга.

Агрия Груп Холдинг АД, A72 – профил и борсова статистика

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Jerosel
# 0
09:07 | 26 July 2012
And to think I was going to talk to someone in pseron about this.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg