Акционерите на Фонд Имоти отново не са освободили от отговорност СД (  6BMA  )

2118
Акционерите на Фонд Имоти отново не са освободили от отговорност СД

За втора поредна година акционерите на Фонд Имоти АДСИЦ не са освободили от отговорност членовете на съвета на директорите за дейността им, се вижда от протокола от Общото събрание на дружеството, провело се в понеделник.

В началото на събранието, по предложение на пенсионните фондове на Алианц, ОСА решава да гласува първо промените в Устава на дружеството, както и избора на Съвет на директорите.

Акционерите са приели Ивайло Асенов да бъде освободен от длъжност и на негово място да бъде избран Петър Янчев за нов независим член на Съвета на директорите на „Фонд Имоти” АДСИЦ, се вижда още от протокола на събранието.

Петър Янчев, Мениджър нефинансови активи в Пенсионно осигурително дружество “Алианц България”, е подкрепен освен от ПОД Алианц, така и от ING България, Елана Асет мениджмънт и група индивидуални акционери.

Приемането на промените в устава, обаче, е било блокирано от мениджмънта на компанията, поради изискването за 4/5 мнозинство за одобрението им, научи Profit.bg.

Спорна точка в тези промени се оказва предложението решенията на Съвета на директорите да се приемат с единодушие. От фондовете са настоявали да имат глас за цената при евентуалната продажба на сградата на бул. Цариградско шосе, за да бъдат защитени интересите им като акционери. Отхвърлянето на промените в устава от мениджмънта обаче реално блокира това им искане.

Впоследствие акционерите не освобождават Веселин Генчев от Съвета на директорите и той остава изпълняващ длъжността като физическо лице. Предложението на СД бе за освобождаване на Генчев като физическо лице и избирането на „Агро Криния” ЕООД на негово място, което пак да е представлявано от Веселин Генчев.

Акционерите не освобождават от отговорност членовете на Съвета на директорите за дейността им през 2010 и 2011 година.

Отхвърлен е и Деян Константинов за одитор на дружеството за 2012 г., като акционерите са приели предложението на ING България да бъде избрано Алфа одит сървисиз ООД.

Също така „В и В Интернешънъл”ООД не преизбрано за член на Съвета на директорите на Фонд Имоти, с представител Владимир Велинов, но остава изпълняващ длъжността.

Събранието на акционерите е продължило повече от 4 часа, като кворумът е надхвърлил 59 на сто от гласовете.

Нека припомним, че вчера от БенчМарк груп АД са подали едномесечно предизвестие за прекратяване на договора им като обслужващо дружество на Фонд имоти АДСИЦ.

Фонд Имоти АДСИЦ-София, 6BMA – профил и борсова статистика

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg