Акция на деня - БАКБ

683
Акция на деня - БАКБ

В първия ден от новата седмица основните индекси на Българска фондова борса записаха сериозни повишения при общ оборот от над 2.1 млн. лв.

Измерителят на сините чипове SOFIX добави 2.91% към стойността си, затваряйки на 471.12 пункта, което е и най-високото му ниво от началото на миналия ноември.

Индексът на най-търгуваните компании BG40 се повиши с 2.04% за деня, до 128.90 пункта.

Активно търгуваните банки на БФБ днес отчетоха значителен ръст в цената на акциите си, но с най-голямо повишение се отличи Българо-американска кредитна банка (БАКБ), която според екипа на Profit.bg e акцията на деня.

Книжата на компанията поскъпнаха с 8.98% до 17.00 лв. за брой, а изтъргуваният обем по позицията достигна 4 514 лота.

Акциите на БАКБ са се оскъпили с близо 13% в първите пет сесии на месеца, а цената им скача с 41.6% от началото на годината.

БАКБ отчита консолидирана печалба от 23.7 млн. лв. за първите шест месеца на годината.

Към 30 юни 2009 г. активите на банката са в размер на 790.4 млн. лв.

Капиталовата адекватност на БАКБ е много висока и достига 22.2%, което е с повече от 10 процентни пункта над изискванията на БНБ.

Показателите за рентабилност и ефективност продължават да са сред най-добрите за банковата система, като коефициента разходи/приходи за полугодието е 14.9%, а възвращаемостта на капитала е 23.8%.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg