Акция на деня - Емка

764
Акция на деня - Емка

Въпреки понижението на основните индекси на капиталовия ни пазар днес, акциите на Емка отчетоха повишение от 32.28% и приключиха борсовата сесия при 2.50 лв. за лот. От началото на годината до сега книжата поскъпват с над 85% - от 1.35 лв. на актуалните 2.50 лв. Само през август, ръстът в стойността на книжата на Емка е от 78.6 на сто.

През последните няколко сесии наблюдаваме повишение на обемите по позицията, като само днес се изтъргуваха 5 100 лота.

Компанията приключи първото полугодие със загуба от 228 хил. лв. при печалба от 1.33 млн. лв. за същия период на миналата година. Нетните приходи от продажби се свиват за периода с 54%, на 14.48 млн. лв.

Приходите от дейността на Емка за шестмесечието на 2009 г. са разпределени, както следва: общо продажбите на продукцията са за 13.89 млн. лв, от тях 5.34 млн. лв. се дължат на вътрешния пазар, а останалите 8.55 млн. лв. от износ.

Фирма е създадена през 1936 г. и има традиции в кабелното производство. Нейната гама от продукти включва проводници и кабели с изолация от PVC, РЕ, PUR, силиконов каучук, флуоропласти, безхалогенни смеси, намотъчни проводници и PVC гранулат за кабелното производство.

Сн.: Емка

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg