Акция на деня: Индустриален Холдинг България

1576
Акция на деня: Индустриален Холдинг България

Една от най-активно търгуваните компании по време на днешната търговска сесия бе Индустриален Холдинг България. Прехвърлени бяха 152 хил. лота на нива от 2.13 до 2.18 лв. за брой, с което бе избрана от екипа ни за Акция на деня.

Преди седмица бе съобщено, че договорът за строителство на кораб с номер 459 между „Булярд корабостроителна индустрия" EАД и „Осогово Меритайм ЛТД", фирма на „Параходство Български морски флот" ЕАД бе прекратен.

Корабът остава собственост на „Булярд корабостроителна индустрия" EАД. Корабът е на етап пускане на вода декември 2009 г.

„Булярд корабостроителна индустрия" EАД е дъщерно дружество на „Булярд" АД, в което „Индустриален холдинг България" АД притежава 61.5% от акциите с право на глас.

Дни преди публикуването на отчетите за третото тримесечие ще припомним резултатите на холдинга към 30 юни.

За второто тримесечие консолидираните продажби на Индустриален Холдинг България са 13 млн. лв., като отчитат спад от 45% спрямо сравнимия период на година по-рано.

Общо за първите шест месеца приходите от продажби са 26.4 млн. лв. или с 38% по-малко от преходния период. Шестмесечната печалба е 1.8 млн. лв., срещу 7.5 млн. лв. за януари-юни 2008 г.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg