Акция на деня - Неохим

1433
Акция на деня - Неохим

Индексите на Българска фондова борса се оцветиха в червено в последния сесия за седмицата. Понижението за индекса на сините чипове SOFIX беше от 1.51%, до 468.97 пункта, докато BG40 отчете спад от 2.16%, до 128.38 пункта.

Общо 95 емисии бяха търгувани през деня, като само 13 от активните компании записаха ръст в цената на акциите си.

Неохим АД-Димитровград бе сред тези 13 компании, отчитайки повишение от 4.55% до цена 36.60 лв. за акция. Обемът обаче бе нисък, като общо 220 акции смениха своя собственик.

Нека припомним, че Неохим пусна производствените си мощности и навлезе в цикъл на нормален производствен процес в началото на септември.

Дружеството започна продажба на амониев нитрат и смесени торове. От Неохим съобщават, че наличностите в складовете на компанията са достатъчни като количество и вид да обезпечат нуждите на селскостопанските производители през сеитбената кампания 2009/2010 г.

Комбинатът приключи първото полугодие на 2009 г. със загуба от 8.15 млн. лв., спрямо печалба от 40 млн. лв. година по-рано, съгласно цифрите от неконсолидирания отчет на Неохим.

Нетните приходи от дейността в края на този юни възлизат на 50.5 млн. лв., при 180.54 млн. лв. година по-рано (спад от 72%).

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg