Алкомет със спад на печалбата и продажбите към 31 март (  6AM  )

996
Алкомет със спад на печалбата и продажбите към 31 март

За първото тримесечие на 2012 година Алкомет АД реализира печалба след облагане с данъци в размер на 1.23 млн. лв. (през първото тримесечие на 2011 год. печалбата е 2.96 млн. лв). Рентабилността на продажбите преди лихвени плащания е 2.1% (2011 г. 4.6%), показва още отчетът на дружеството.

Нетните приходи от продажби за първото тримесечие на 2012 год. възлизат на 68.51 млн. лв. Като цяло реализираните продажби на продукция през първото тримесечие на 2012 г. отбелязват спад от 14.02 % спрямо същия период на 2011 год. (74.76 млн. лв.). Това се дължи основно на разликата в цената на основната суровина между двата сравними периода и отражението на спада в цената върху цената на продукцията на дружеството, особено за европейските пазари.

Характерно за продажбите на Алкомет за отчетния период е отново преобладаващото значение на външните пазари на фирмата, които представляват 92% от общия обем, като износът се реализира към 21 страни.

Водеща роля продължава да има Германия от общите продажби извън страната, значителни дялове имат също така Франция, Полша, Италия, Белгия, Дания, Англия, Австрия, Испания и Швейцария.

Алкомет АД-Шумен, 6AM – профил и борсова статистика

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Едно от най-добрите депозитни предложение за парите ви

Депозитът „Всичко е точно“ е специално за вас