Б. Крачев: Активна търговия при АДСИЦ и компенсаторките

1013
Б. Крачев: Активна търговия при АДСИЦ и компенсаторките

Очаквам през седмицата да се запази сравнително активната търговия с по-големите дружества със специална инвестиционна цел, както и с поименните компенсационни бонове, коментира Благовест Крачев, брокер в Карол, за Profit.bg.

Като цяло за пазара не са се случили съществени промени и не мисля, че можем да очакваме изненади, допълва експертът.

Търговията на БФБ ще остане фокусирана в малко на брой позиции, а при останалите акции ще се сключват малко на брой сделки и оборотът ще е нисък, смята още Благовест Крачев.

Нека припомним, че за изминалата седмица и четирите индекса на БФБ отчетоха понижения, макар и в рамките на 0.6%. Най-големият губещ за последните пет работни дни бе BG40, който се понижи с 0.59%. Спадът при SOFIX бе 0.46%, а при BGREIT 0.3%. Най-малкият спад за седмицата бе при BGTR30, който загуби 0.15%.

Единственият повишаващ се индекс от началото на годината остава BGREIT, който нараства с 22.93%. Пониженията за 2012 г. при SOFIX, BG40 и BGTR30 са от 6.32%, 8.39% и 4.96%, респективно.

* Материалът е с аналитично-информационен характер и не е препоръка за покупка или продажба на финансови инструменти!

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg