Б. Пенчева: Оценяваме капиталовия пазар като фактор за инвестиции (видео)

1995
Б. Пенчева: Оценяваме капиталовия пазар като фактор за инвестиции (видео)

© minfin.bg

България вече прави впечатление като една изключително финансово стабилна държава. Ние се намираме на 2-ро място по дълг в Европа със съотоншение от 16.3% към БВП. Това заяви Боряна Пенчева, заместник-министър на финансите на конференцията Бъдещето на капиталовия пазар.

„Това което ние успяхме да направим и ще продължим да работим, е да наложим България като стабилно, добро и привлекателно място за инвестиции“, коментира още заместник-министърът.

През цялата криза успяхме да запазим стабилността банковата система, допълни още Пенчева. Нашите банки не се наложи да потърсят и не бяха подкрепени от правителството с финансови инжекции.

„Оттук нататък е важно да се развие капиталовият пазар в България. Оценяваме значението му като фактор за развитието на инвестициите в страната. Ще търсим възможности за развитието на различните инструменти, пазара на деривативи, трансгранично сътрудничество. В тази посока ще бъде търсен и консултанта по приватицатията на БФБ и в тази посока ще бъде търсен и инвеститор.“, заяви още Пенчева

„Ще продължим практически да работим за увеличаване на държавните дялове, които се продават през БФБ. Считаме примера с някои електроразпределителни дружества за успешен“, обобщи Пенчева.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Citybv
# 0
16:06 | 18 June 2012
Kewl you shloud come up with that. Excellent!
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg