БенчМарк ФИ преговаря за преструктуриране на дълга към NBG

2799
БенчМарк ФИ преговаря за преструктуриране на дълга към NBG

Веселин Генчев, изпълнителен директор на БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ, заяви за Profit.bg, че фондът е в напреднали преговори с ОББ и NBG за преструктуриране на кредита към институцията. В споразумението ще бъдат уточнени сумите, които ще бъдат изплатени при продажбата на отделни проекти на фонда.

Да припомним, че днес трябваше да се проведе извънредното ОСА на фонда. Същото обаче пропадна заради липсата на кворум, след като бяха представени притежателите на едва 39.41% от капитала на компанията. Събранието, на което трябва да се гласува промяна на името от БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ на Фонд Имоти АДСИЦ, се отлага за 31 януари.   

„За сградата на „Раковски" сме в преговори за продажба, като се надяваме до март да подпишем договор", заяви още Генчев. Ако бъде постигнато споразумение, до август може да бъде приключена сделката, което би позволило да бъдат платени задълженията на фонда към изпълнителя и част от дълга към NBG.

„От лятото сме в преговори с двама инвеститори за продажбата на сградата на Цариградско шосе или за влизане на инвеститор в самия фонд. Това би станало чрез увеличение на капитала, за да се влеят пари във дружеството.", информира още Генчев.

В момента фонда също преговаря с наемател за търговската част на партерния етаж, както и с финансова компания за 3500 кв. м офис площи.

За проекта в Боровец Генчев добави, че се търси вариант за продажба, дори под себестойност.

Бенчмарк фонд имоти АДСИЦ също ще смени управляващото си дружество, като е пред подписване на договор със счетоводна компания. Разходът ще е единствено 1500-2000 лв. на месец.

Материалът е с информационен характер. Написаното не е препоръка за покупка или продажба на акции!

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Todorow
# 0
12:01 | 17 January 2011
Prodagba pod sebsstoinost, shte wi doda akula>?te wis sega 300 % marg? Osuznajte se?
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg