БФБ удължава борсовата сесия до 17 часа

2036
БФБ удължава борсовата сесия до 17 часа

© Profit.bg

Днес БФБ-София обяви промяна в часовете за търговия на борсата. В изпълнение на заложените цели в „Стратегията за развитие на БФБ-София до края на 2012 г.”, условията за провеждане на търговските сесии се синхронизират с европейските пазари, като времевият интервал за сключване на сделки на Борсата е удължен.

Удължаването на борсовите сесии ще осигури обхващане на по-голям часови диапазон за търговия на международните борси, така че търговската сесия да попадне във времетраенето на пазарите от Западна Европа и Северна Америка, коментират още от БФБ.

Преструктуриране на борсовите сесии е и една от предпоставките за създаване на продукти, базирани на взаимни индекси, както и възможността за арбитраж при двойни листвания, се казва в официално съобщение на борсата.

Предвижда се часове за борсова търговия да са както следва:

09:30 – 10:00 Pre-trading
10:00 – 10:10 Откриващ аукцион
10:10 – 16:55 Непрекъснататърговия
16:55 – 17:00 Закриващ аукцион
17:00 – 17:30 Post-trading

Съгласно приетото решение на Съвета на Директорите на БФБ новият график на търговската сесия влиза в сила от 2 юли 2012 г.

Съветът на директорите на БФБ счита, че удължаването на времетраенето на търговската сесия е една от многото стъпки, която ще съдейства за привличане на по-широка инвеститорска база, особено в международен план.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Едно от най-добрите депозитни предложение за парите ви

Депозитът „Всичко е точно“ е специално за вас