БФБ удължава борсовата сесия до 17 часа

1982
БФБ удължава борсовата сесия до 17 часа

© Profit.bg

Днес БФБ-София обяви промяна в часовете за търговия на борсата. В изпълнение на заложените цели в „Стратегията за развитие на БФБ-София до края на 2012 г.”, условията за провеждане на търговските сесии се синхронизират с европейските пазари, като времевият интервал за сключване на сделки на Борсата е удължен.

Удължаването на борсовите сесии ще осигури обхващане на по-голям часови диапазон за търговия на международните борси, така че търговската сесия да попадне във времетраенето на пазарите от Западна Европа и Северна Америка, коментират още от БФБ.

Преструктуриране на борсовите сесии е и една от предпоставките за създаване на продукти, базирани на взаимни индекси, както и възможността за арбитраж при двойни листвания, се казва в официално съобщение на борсата.

Предвижда се часове за борсова търговия да са както следва:

09:30 – 10:00 Pre-trading
10:00 – 10:10 Откриващ аукцион
10:10 – 16:55 Непрекъснататърговия
16:55 – 17:00 Закриващ аукцион
17:00 – 17:30 Post-trading

Съгласно приетото решение на Съвета на Директорите на БФБ новият график на търговската сесия влиза в сила от 2 юли 2012 г.

Съветът на директорите на БФБ счита, че удължаването на времетраенето на търговската сесия е една от многото стъпки, която ще съдейства за привличане на по-широка инвеститорска база, особено в международен план.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg