Брокери: Единствено блокови сделки ще подкрепят оборота

1982
Брокери: Единствено блокови сделки ще подкрепят оборота

Какво да очакваме от днешната сесия, а и от следващите три през настоящата седмица? Екипът на Profit.bg попита финансов аналитик и двама брокери за техните очаквания.

„Не очаквам сесията да се различава от обичайните за началото на месеца и основните индекси ще останат без промяна", споделя Тамара Бечева, финансов аналитик в Елана Трейдинг.

„SOFIX приключи изминалата седмица при изключително нисък оборот и без изменение, като няма очаквана новина, която да извади индекса от това състояние в понеделник. Единствено блокови сделки ще подкрепят оборота, тъй като видяхме че движението на позициите, основано на новини е твърде краткосрочно", споделя Бечева.

Според нея „слабите промени на цените държат дори спекулантите в страни от борсата. Сред най-търгуваните акции ще останат банките, които въпреки ниските обеми на пазара продължават да са обект на засилен интерес".

Бечева е на мнение, че „най-голямо внимание ще предизвикат книжата на Кремиковци и Първа инвестиционна банка".

„Акцията на металургичният комбинат се изстреля още през изминалата седмица, когато стана ясно че се е намерил купувач за част от активите му. При ПИБ обаче, нямаше реакция на новината, че банката е кредитирала цялата сделка по придобиването на стойност 316 млн. лв. и е възможно днес да има известно раздвижване по позицията".

„Предстоящото публикуване на първите тримесечни отчети на публичните компании очакваме всички с нетърпение с надеждата резултатите от тях да извадят от пролетната летаргия задрямалата ни напоследък борсова търговия, споделя пред Profit.bg Божидар Павлов, брокер в ИП Статус инвест.

„Възможни са традиционните размени на пакети между институционални инвеститори от малкото останали качествени компании, както и корелация с международните борси, която ще бъде повлияна основно от водещите световни политическите събития," казва още Павлов.

Брокерът на Карол Благовест Крачев е на мнение, че „тази седмица ще започне с по-активна търговия в сравнение с предишната и е вероятно да станем свидетели на по-висока волатилност.

Кратката седмица ще започне с търга за неупражнените права на Еврохолд България, развитието на който ще покаже до голяма степен реалния интерес към новата емисия. Предполагам, че ще се запази и интересът към търговията с акциите на Фонд Имоти АДСИЦ, където може би ще е съсредоточен фокуса на спекулантите".

Материалът е с аналитично-информационен характер. Написаното не е препоръка за покупка или продажба на финансови инструменти!

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

umnik
# 0
09:04 | 18 April 2011
Ся да напраим и я едно коментарче : Тая седмица е с празник ,което автоматически праща брокерчетата по селата и родните градчетата . Работата нема да избега .
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg