Брокери: Индексите ще продължат да се покачват

1962
Брокери: Индексите ще продължат да се покачват

Българските индекси се представят добре от началото на годината. Дали положителните настроения на борсата ни ще се запазят и тази седмица, коментират за Profit.bg експерти от пазара:

Виолета Кръстева, инвестиционен консултант, Капман Асет Мениджмънт АД

На фокус през седмицата ще бъдат новините, свързани с приватизацията на Булгартабак Холдинг АД, касаещи не само холдинга, но и дъщерните му дружества в София, Благоевград и Плевен. Освен това започнаха и сметките относно предстоящите промени в индексите на БФБ- София, като борбата за оставане и/или влизане в него ще се води от Енемона АД, Еврохолд АД, БАКБ АД, Трей груп холд АД, Фонд за недвижими имоти България АД, Зърнени храни България АД и КТБ АД. Също така в очакване на консолидираните отчети за четвъртото тримесечие е възможна по-голяма волатилност при холдинговите компании. Според мен, индексите ще продължат да се покачват, освен ако не започне по-рязка корекция на развитите пазари в чужбина.


Теодора Даскалова, брокер, Фоукал Пойнт Инвестмънтс

Най-вероятно през тази седмица позитивните настроения на БФБ ще се запазят и индексите ще са с положителни изменения. До края на месеца трябва да се реши интригата около новите компоненти на SOFIX, евентуалните кандидат-дружества бяха сред най-активно търгуемите през изминалата седмица, а през тази очаквам да станем свидетели и на спекулативни действия по тези позиции. Нивото от 400 пункта на SOFIX издържа на корекцията от миналия понеделник / 07.02.2011 г./ и това засега дава основания за един по-устойчив положителен тренд. Акциите на Булгартабак АД и Юрий Гагарин АД е възможно отново да привлекат инвеститорсия интерес и да са от активно търгуемите позиции. През седмицата започва и търговията с правата от увеличението на капитала на две дружества - в сряда на „Инвестор БГ" АД, а в четвъртък - на „Асенова крепост" АД.

Материалът е с аналитично-информационен характер. Написаното не е препоръка за покупка или продажба на финансови инструменти!

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Diversified assets
# 0
19:02 | 18 February 2011
Индексите ще се повишават, при това за достатъчно дълъг период от време. Българският капиталов пазар, както и икономиката на страната, навлязоха в етап на растеж. Увеличението на борсовите индекси, в сравнение с минималните им стойности в началото на 2009 г., е с около 70 %. Средногодишното увеличение на тези показатели е с повече от 30 %. В сравнение с максималните им стойности от края на 2007 г. разбира се, сегашните стойности на основните индекси на българския капиталов пазар са значително по-малки. Цикличността в икономическото развитие преминава през различни периоди, един от които е този на бичите настроения и възходящите тенденции в измененията на борсовите индекси. Congratulations to the team of Profit.Bg as well as to its managers. Have a nice weekend and lot of money in the next years of bull's trends.
ra4eto
# 1
10:02 | 14 February 2011
Моля дами, празнувайте си празника. Акции и капиталови пазари не разбирате.Това сте доказали във времето .
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg