Булгартабак: Лошите финансови резултати налагат рестриктивна политика (  57B  )

1804
Булгартабак: Лошите финансови резултати налагат рестриктивна политика

„Булгартабак – Холдинг” АД приключва 2011 година с положителен финансов резултат от 31.3 млн. лв. За 2010 г. дружеството е отчело печалба от 5.83 млн. лв., информират от холдинга.

Основен принос за по-добрия резултат имат постъпленията от дивиденти от двете цигарени предприятия „Благоевград – БТ” АД и „София – БТ” АД на обща стойност 32 млн. лв.

„Благоевград – БТ” АД приключва със загуба от 3.87 млн. лв., а „София – БТ” АД с печалба от 3.56 млн. лв. За сравнение, печалбата на „Благоевград – БТ” АД за 2010 г. е 9.867 млн. лв., а на „София – БТ” АД – 9.7 млн. лв. Производственият капацитет на „София – БТ” АД е с 50% по-нисък то този на „Благоевград – БТ” АД, а ангажираният персонал в София с е 47% по-малко от този в Благоевград.

Тютюнопреработвателното дружество „Плевен-БТ” АД също отчита годишна загуба в размер на 1.07 млн. лв., спрямо незначителна печалба от 13 хил. лв. за 2010 г.

Отчетените финансови резултати в група „Булгартабак” за 2011 г. са продиктувани от ограниченото потребление в страната, на извършения преглед на активи, чиято балансова стойност не отговаря на тяхната адекватна пазарна стойност, както и на снижението в ефективността на ресурсите на предприятията, коментират от Булгартабак.

“Лошите финансови резултати налагат провеждането на рестриктивна политика с цел капитализиране на дружествата от група Булгартабак“, допълват от компанията.

Булгартабак-холдинг АД-София, 57B – профил и борсова статистика

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Princess
# 0
08:07 | 26 July 2012
Thanks alot - your answer solved all my problems after several days srtgulging
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg