Clearstream се върза с Централен Депозитар

2203
Clearstream се върза с Централен Депозитар

Международният депозитар за ценни книжа Clearstream към Deutsche Börse Group отвори две нови директни връзки с България и Румъния, улеснявайки достъпа на чуждестранните инвеститори към двата пазара.

В България сетълмента по сделките с държавни ценни книжа ще се осъществява безплатно посредством Българската народна банка (БНБ). Сетълментът на сделките с дълговите ценни книжа (корпоративни облигации, ипотечни облигации, общински облигации) както и с акции и инвестиционни фондове ще бъде извършван от Централния депозитар.

В северната ни съседка връзката позволява сетълмента на сделки с държавни ценни книжа посредством Централната банка на Румъния.


С това разширяване мрежата на Clearstream вече се разпростира в 47 пазара по света - 30 в Европа, 5 в Северна и Южна Америка, 10 в Азиатско-тихоокеанския регион и 2 в Близкия изток и Африка.

Това е най-голямата международна мрежа, на който и да било международен централен депозитар в света.

Очаквайте подробности и коментар от Централен Депозитар!

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg