Д. Димитров: Отчетите ще зададат посоката на търговия

1059
Д. Димитров: Отчетите ще зададат посоката на търговия

„През последните седмици волатилността на международните пазари бе висока, в следствие на кризата с гръцкия дълг и неспособността на американския Сенат да постигне договореност за повишаване на тавана на дълга на САЩ", коментира Даниел Димитров, портфолио мениджър в Реал Финанс Асет Мениджмънт, за Profit.bg.

След постигната договореност за втори спасителен план за Гърция през изминалата седмица, пазарите направиха значителен скок, но вчера настроението бе на другия полюс, след като двете партии в Сената показаха коренно противоположни проекти, дни преди крайния срок за вдигане на тавана. Американските индекси загубиха над 0.5%, но днес азиатските пазари отчитат повишения, които вероятно ще продължат и в европейската сесия.

Българската фондова борса остана в страни от тези резки движения, като водещият индекс SOFIX, консолидира в рамките на десетина пункта, посочва още Димитров. С изключение на няколко по-големи договорени сделки сме свидетели на слаба търговия, съсредоточена в няколко позиции.

През последните дни публичните компании обаче започнаха публикациите на своите неконсолидирани отчети за първото полугодие. Очаквам те да зададат посоката на търговия през следващите дни. Изненади са малко вероятни, защото тенденциите в българската икономика са добре очертани и отделните компании трудно ще избягат от общото състояние на сектора, в който се развиват.

Вниманието на инвеститорите ще бъде насочено и някои компании, за които са налице специфични корпоративни събития - увеличение на капитала с права (ТБ Централна кооперативна банка АД), увеличение на капитала със собствени средства (Трейс Груп Холд АД), Фонд Имоти АДСИЦ, обявили сключване на предварителен договор за продажба на активи, както и към компаниите от тютюневия холдинг във връзка с публикуваните отчети и очакванията на инвеститорите за приватизацията на холдинга, коментира още Даниел Димитров.

Материалът е с аналитично-информационен характер. Написаното не е препоръка за покупка или продажба на финансови инструменти!

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg