Д. Димитров: Раздвижване по някои позиции днес

1093
Д. Димитров: Раздвижване по някои позиции днес

„В понеделник изтече срока, в който публичните компании трябваше да представят отчетите си за последното тримесечие на 2009 г. Те показаха, че не са малко дружествата, които са преминали през най-ниската си точка на активност, реализирайки ръст през последното тримесечие на 2009 г. спрямо предходните.", коментира тази сутрин за Profit.bg Даниел Димитров портфолио мениджър в "Реал Финанс Асет Мениджмънт" АД.

В резултат на тази тенденция е нормално повишаването на интереса към позициите, отчели най-стабилни резултати, смята Димитров. През последните сесии на БФБ забелязваме минимално оживление, съпроводено с прехвърляне на значими пакети акции.

За разлика от международните пазари, които приключиха януари със спад, българският отбелязва ръст, като водещият индекс SOFIX се повиши в няколко последователни сесии.

„По време на днешната борсова сесия очаквам позитивното настроение да се запази, особено след повишенията, реализирани на американския и азиатските фондови пазари", коментира още Даниел Димитров.

„Мисля че като цяло борсовата сесия ще премине при ниски обеми на търговия, но с раздвижване по някои позиции, а водещият борсов индекс SOFIX ще завърши с печалба в рамките на 0.5-1.0%", според портфолио мениджърът.

„Разбира се, не можем да изключим и негативен развой на търговията, който би се получил при оттегляне на интереса на купувачите от последните дни или при лоши новини от Европа", завършва Димитров.

Нека припомним, че печелившите вчера бяха SOFIX (+0.84% до 440.44 пункта) и BGTR30 (+0.36% до 336.44 пункта). Спадът при BG40 беше минимален от 0.02% до 118.12 пункта, докато BGREIT завърши сесията с понижение от 0.41% до 46.12 пункта.

Материалът е с аналитично-информационен характер. Написаното не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg