Д. Димитров: Възможно възстановяване при ликвидни позиции

953
Д. Димитров: Възможно възстановяване при ликвидни позиции

„През последните дни вниманието на инвеститорите по света бе насочено към срещата Саркози - Меркел, от която се очакваха нови мерки за подкрепа на страните от Еврозоната имащи сериозни дългови проблеми", коментира Даниел Димитров, портфолио мениджър в Реал Финанс Асет Мениджмънт, за Profit.bg.

Както се очакваше, нищо ново не излезе от тази среща, което разочарова европейските пазари по време на вчерашната сесия. Американската сесия също завърши без посока, след като ефектът от добрите резултати на водещи американски ритейл компании, бе неутрализиран от лошите очаквания за продажбите на Dell. Червеният цвят преобладава днес на повечето азиатски пазари и вероятно европейските също ще отворят с понижения.

Силно волатилната предходна седмица на българския пазар бе белязана със затварянето на големи позиции, вероятно на чуждестранни инвеститори. От началото на тази седмица обаче обемите на търговия отчетоха драстичен спад, а цените консолидираха на текущите нива. Не смятам, че днес ще наблюдаваме нещо по-различно от епизодични сделки и сериозни изменения в цените по отделни позиции, поради значителното увеличаване на спреда между котировките „купува" и „продава", допълва още Даниел Димитров.

Въпреки негативизма на чуждите пазари е възможно да видим възстановяване на част от загубите от началото на месеца, особено при ликвидните позиции - Химимпорт, Първа инвестиционна банка, Софарма, Енемона и Централна кооперативна банка, но е малко вероятно индексите да отчетат значими изменения, в която и да е посока.

Материалът е с аналитично-информационен характер. Написаното не е препоръка за покупка или продажба на финансови инструменти!

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg