Държавата продава 704 276 акции на Химимпорт при минимална цена 1.26 лв.

1908
Държавата продава 704 276 акции на Химимпорт при минимална цена 1.26 лв.

© Profit.bg

Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК) ще предложи акции от 22 дружества за продажба на 28-я централизиран публичен търг, който ще се проведе на “Българска фондова борса-София” АД.

Сред атрактивните дружества, чиито акции ще се предложат за продажба са: 0.29% от “Химимпорт” АД, собственост на “Консолид Комерс” ЕАД, 29% от “Лесилхарт” АД, 13% от “Мототехника - І” АД, 9.71% от “Програмни продукти и системи” АД и 7.6% от “Частно акционерно дружество “Зографски” АД.

От Химимпорт са предложени за продажба 704 276 акции при минимална цена 1.26 лв. за лот.

Другото публично дружество в списъка е "Сливница 1968” АД, където държавата продава 3917 акции при минимална цена от 3.18 лв.

18 от дружествата ще се предлагат срещу непарични платежни средства.

Началната дата на предлагането на пакетите от акции на централизирания публичен търг е шестият работен ден от датата на обнародване на тръжното обявление в Държавен вестник, а крайната – 14 работни дни от обнародването.

Дружествата ще се продават на сегмент “Централизиран публичен търг” на “Приватизационен пазар” на “Българска фондова борса София” АД.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...