Др. Драганов: Не очаквам ентусиазмът да се повиши

1343
Др. Драганов: Не очаквам ентусиазмът да се повиши

„Въпреки зелените индекси от вчерашния ден, не очаквам ентусиазмът на борсовите играчи да се повиши днес", коментира за Profit.bg Драган Драганов, брокер в Реал Финанс.

„Търговията през днешната търговска сесия ще е спокойна, като не изключвам единични уговорени сделки да повишат оборота на пода на БФБ", допълва експертът.

През последната седмица апетитът към риск сред родните играчи намаля, което ще доведе до консолидация и леко връщане на пазара в краткосрочен период.

Естествено, добрите консолидирани отчети и приятни корпоративни новини могат да предизвикат съживяване по отделни позиции, посочва още Драгомир Драганов.

Нека припомним, че вчера българските борсови индекси отчетоха добро повишение на стойностите си - SOFIX (+0.96%, 387.18 пункта), BG 40 (+1.41%, 110.88 пункта), BG REIT (+0.84%, 40.99 пункта) и BG TR30 (+0.60%, 291.80 пункта).

Материалът е с аналитично-информационен характер. Написаното не е препоръка за покупка или продажба на финансови инструменти!

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Diversified assets after the crisis
# 0
19:08 | 27 August 2010
Изключително професионален и компетентен коментар на г-н Д. Драганов за търговията на фондовия пазар в България. Все пак, според мен е по-правилно да не се използва думата играчи, тъй като когато се инвестират пари във финансови инструменти, това не е игра. Участниците на финансовите пазари ми се струва, че е по-подходящия термин. Седмичните повишения на четирите борсови индекси са категоричен признак за бичи настроения. Съпоставянето на сегашните стойности на основните индекси с първото тримесечие на миналата година показва техните значителни повишения. Поздрави за екипа на Профит.бг.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg