Един месец за оздравителен план на Мостстрой

719
Един месец за оздравителен план на Мостстрой

На 24 октомври 2011 г. по партидата на „Мостстрой" АД (в неплатежоспособност) в Търговския регистър е вписано Определение от 06.10.2011 г. на Софийски градски съд, с което по реда на чл. 692 ТЗ е одобрен списъкът на приетите от синдика вземания.

Съгласно Търговския закон от този момент започва да тече едномесечен срок, в който може да бъде представен план за оздравяване на дружеството.

Право да предложат такъв план имат: „Мостстрой" АД, в качеството на длъжник; синдикът; кредиторите, които притежават най-малко 1/3 от обезпечените вземания; кредиторите, които притежават най-малко 1/3 от необезпечените вземания; съдружниците, съответно акционерите, които притежават най-малко 1/3 от капитала на дружеството; неограничено отговорен съдружник; както и от двадесет на сто от общия брой на работниците и служителите на длъжника.

Нека припомним, че с с Решение от 2 март 2011 г. на Софийски апелативен съд е открито производство по несъстоятелност по отношение на Мостстрой АД. Обявена е неплатежоспособността на дружеството с начална дата 30.09.2010 г.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg