Еврохолд България свива загубата си за деветмесечието (  4EH  )

1482
Еврохолд България свива загубата си за деветмесечието

Съгласно междинния консолидиран финансов отчет за трето тримесечие на 2011 година приходите от оперативна дейност на Еврохолд България АД са в размер на 274.6 млн. лв. спрямо 286.1 млн. лв. за същия период на 2010 година.

Приходите от продажби за текущия период, включващи приходи от застрахователна дейност, продажба на автомобили и недвижими имоти, са в размер на 250.9 млн. лв. спрямо 262.5 млн. лв. за предходния период. Основната причина за реализирания спад от 4.4% на приходите от продажби се дължи на намалението на записаните премии по застраховка Гражданска отговорност на автомобилистите в Румъния още през първо тримесечие на настоящата година.

Финансовите приходи, включващи приходи от лизингови операции, инвестиционно посредничество и дейността на дружеството–майка, запазват размера си като достигат 23.7 млн. лв. спрямо отчетения през първите девет месеца на 2010 година резултат в размер на 23.6 млн. лв.. Групата отчита загуба за периода в размер на 2.2 млн. лв. спрямо загуба от 3.3 млн. лв. за съпоставимия период на миналата година.

В таблицата по-долу е представена информация за приходите на дъщерните компании за трето тримесечие на 2011 г. спрямо съпоставимия период на 2010 г. Направена е и съпоставка на финансовия резултат, реализиран от компаниите, за деветмесечието на текущата и предходната година. Резултатите са на база индивидуални отчети на компаниите без да е отчетен ефектът от вътрешногрупови елиминации.

Към деветмесечието на 2011 г. нетният резултат на продължаващите през текущата година дейности е загуба в размер на 2.1 млн. лв. спрямо загуба в размер на 5.4 млн. лв. за съпоставимия период на 2010 г.

Холдингът отбелязва положителен паричен поток от оперативна дейност в размер на 3.2 млн. лв.

Еврохолд България АД, 4EH – профил и борсова статистика

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

БАКБ с нов, модерен офис в София

Цветелина Бориславова, председател на Надзорния съвет, символично...