ФеърПлей Пропъртис ще разпредели 3.51 стотинки дивидент на акция (  6F3  )

857
ФеърПлей Пропъртис ще разпредели 3.51 стотинки дивидент на акция

© ФеърПлей

ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ реализира 2.18 млн. лв. финансов резултат, подлежащ за разпределение на дивиденти за финансовата 2011 г., показват данните от вече одитирания отчет на компанията.

Капиталът на дружеството е разпределен в 55 825 370 акции, като печалбата на ценна книга възлиза на 0.039 лв. По закон АДСИЦ са длъжни да разпределят 90% от финансовия си резултата, или в случая по 0.0351 лв. за лот.

Последната сделка по позицията е на цена от 0.28 лв. за акция.

Съгласно отчета за всеобхватния доход на дружеството нетните приходи от продажби на продукция (имоти) за годината са 29.6 млн. лева. Те се формират от приключване на договори за продажбата на 164 апартамента в комплексите „Санта Марина”, гр.Созопол, „Св. Иван Рилски”, гр.Банско и Марина Хил”, гр. Черноморец.

Счетоводният резултат на фонда за 2011 г. е загуба в размер на 2.02 млн.лв. Реализираната загуба е в резултат на нетен спад в стойността на инвестиционните имоти вследствие на извършената годишна преоценка по пазарни цени.

Нарастването на финансовия резултат за разпределение на дружеството през 2011 г. се дължи на ръста в броя на отчетените апартаменти през 2011 г. спрямо предходната финансова година.

Към края на 2011 г. дружеството има 109 нефинализирани договори за продажба, които се очаква да реализират допълнителни приходи от 19.6 млн.лв. до края на 2013 г.

Основен акционер в дружеството е „ФеърПлей Интернешънъл” АД с 64.58 % дял в капитала, останалите акционери са институционални инвеститори (10 пенсионни, 20 договорни фонда и инвестиционни дружества) и над 340 физически и юридически лица, дребни инвеститори.

ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ-София, 6F3 – профил и борсова статистика

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg