Фонд за недвижими имоти България с над 11 млн. лв. печалба за годината (  5BU  )

1667
Фонд за недвижими имоти България с над 11 млн. лв. печалба за годината

През четвъртото тримесечие на 2011 г. “Фонд за недвижими имоти България” АДСИЦ реализира печалба в размер на 10.426 млн. лв., като основен принос за този резултат имат продажбите на имоти и най-вече продажбата на Камбани Бизнес Център.

С натрупване финансовия резултат на дружеството за 2011 г. е 11.175 млн. лв., или близо 15.9 пъти увеличение спрямо финансовия резултат за 2010 г., който е 702 хил. лв.

През тримесечието отчетените приходи са в размер на 50.175 хил.лв. което е увеличение от около 6.9 пъти спрямо предходното тримесечие. Основна заслуга за този резултат има продажбата на Камбани Бизнес Център, както и продажбите на земеделски земи. За цялата 2011 г. постъпленията възлизат на 60.516 млн. лв.

Разходите на ФНИБ отбелязват значително увеличение до 49.34 млн. лв. за годината, което се дължи основно на отписаната балансова стойност на Камбаните Бизнес Център и продадените земеделски земи.

Промяна се наблюдава в посока увеличение на дела на Възнагражденията на обслужващото дружество, което е пряко свързано с начисленото възнаграждение за успех по повод успешните продажби на имоти. Общото възнаграждение на обслужващото дружество за годината е 3.9 млн. лв.

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ-София, 5BU – профил и борсова статистика

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg