Фондовете на Алианц продадоха дела си в Еларг ФЗЗ? (  4EC  )

2352
Фондовете на Алианц продадоха дела си в Еларг ФЗЗ?

В една сделка днес бяха прехвърлени 10 032 373 акции на ЕЛАРГ Фонд за Земеделска Земя АДСИЦ, отговарящи с абсолютна точност на участията на трите фонда на ПОД Алианц в дружеството.

Цената на прехвърлянето бе 1.07 лв., като за пакета от 16.8% от капитала на Еларг бяха платени 10.7 млн. лв. Едновременно с тази сделка бе сключена и друга за 1 063 509 акции на същата цена от 1.07 лв.

Преди месец Еларг придоби от „Индустриален Холдинг България” АД 33.33 процентния им дял в обслужващото дружество Агроменидж АД (Агроменидж държи 49.5% от Еларг ФЗЗ).

Сделката се оказа замяна на дялове, научи тогава Profit.bg. Срещу 33% от Агроменидж АД, ИХ България е получила 100% от капитала на новоучреденото Реколта 2011 ЕАД.

Нека припомним, че Съветът на директорите на Еларг Фонд за земеделска земя АДСИЦ предложи доброволна ликвидация на дружеството. На 29 февруари 2012 г. ще бъде свикано извънредно Общо събрание, за да може да се вземе решение по предложението.

„Съветът на директорите, воден от голямата разлика между пазарна цена на активите на Фонда и пазарната капитализация на Еларг, предлага на акционерите да се поеме курс към монетизация на активите, като се влезе в процедура на ликвидация, а събраните средства да се разпределят на инвеститорите“, се казваше в становището на СД от края на месец ноември 2011 г.

Последната сделка с акции на Еларг е на цена от 1.07 лв. за лот.

ЕЛАРГ Фонд за Земеделска Земя АДСИЦ-София, 4EC – профил и борсова статистика

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Симеонов
# 0
19:01 | 25 January 2012
Ограбването на държавата започна по времето на Иван Костов с издадения от него " Закон на Костов " . Според него вземаш от Държавата, или като ръководител на предприятие / дори и военно / , продаваш на познати хора стока, те не плащат, ревизорите правят предписания 5 години, и след това ограбеното става законно, дълга се опрощава, а на този ръководител на предприятие му влиза регулярно някаква съгласувана вноска всеки месец, за която жена му не знае, а той я харчи за неговите страсти - заведения и чужди жени! Нищо че предприятието е на загуба, но каквозначение има това!!! Браво на другаря Иван Костов, чиято жена беше навремето партиен секраетар! А какво ще каже същия този другар Иван Костов за това къде беше дъщеря му преди да продаде на безценица / 15 пъти по-малка отколкото струват недвижимите имоти на Булбанк в света! / ?!!!!
Petrov
# 1
19:01 | 25 January 2012
Алианц е една измамна финансова институция! На мен 3години ми внасяха осигуровки във фонд оръжейник, по договор 20% от заплатата , която средно беше 350лв. 10 години след това ми изплатиха остатък от моите вноски в размер на 56лв и .. стотинки. ако ми бяха давали тези пари / около 25 200 лв. /, без да ги внасям някъде, щях да бъда по-доволен! А така, моите и на мои колеги пари са отишли за издръжка на м,ногобройните смучещи пари служители на Алианц, а също и за обогатяване на определени хора в тази система! Ето, това е циганска държава, всеки взема каквото може, а нашата съдебна система не може да прекрати това, когато отправим запитване, казват че няма сигнали! Затова цялото наше способно младо население бяга от България, а тук остават цигани, турци, простаци и лош човешки материал, както казва бате Бойко! Как тогава България да има добро правителство и възход?Това е утопия, в която народа не вярва! Страната още не може да стигне стойността на БВП от 1989г! Фактите говорят без обяснения!!!!!
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg