Г. Тонев: Някои акции изглеждат готови за по-сериозно движение

1535
Г. Тонев: Някои акции изглеждат готови за по-сериозно движение

© Profit.bg

“След мудното начало на седмицата, днес очаквам малко повече активност от инвеститорите“, коментира за Profit.bg Гено Тонев, инвестиционен консултант в „Юг маркет фонд мениджмънт“. Въпреки липсата на новини, които да изострят желанието за сделки, някои акции изглеждат готови за по-сериозно движение дори без формален повод за това.

По-дългата борсова сесия е може би единственото, което е в състояние да притъпи евентуалните пориви на инвеститорите, най-вече заради усещането за почти безкрайна сесия, в която не си заслужава да бързаш кой знае колко, допълва още Тонев.

„Що се отнася да новото работно време на БФБ- София, още първата сесия показа, че ефект от промяната има – все пак, сделки се сключваха и след 13:45 ч. и никой не може да ме убеди, че те биха се сключили по-рано, ако сесията не бе удължена. Може би съм един от малкото, които смятат, че седем часа търговия са по-добре от четири“, посочва Гено Тонев.

„Разбирам скептицизма на повечето инвеститори, имайки предвид ниската ликвидност напоследък, но подобна бе реакцията и при предишните промени – всички бяха убедени, че ефектът ще се ограничи до сключването на същия брой сделки, но в рамките на повече време“, допълва експертът.

Ако подобна теза е вярна, то обратното също би трябвало да е вярно, а именно – ако намалим сесията до половин час, ще станем свидетели на същия оборот и брой сделки, но при много по-голяма честота. Естествено, това не е така и смятам, че съмненията ще изчезнат до края на лятото, когато инвеститорите привикнат към новия режим на работа, завършва Гено Тонев.

* Материалът е с аналитично-информационен характер и не е препоръка за покупка или продажба на финансови инструменти!

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Muhamed
# 0
02:07 | 26 July 2012
Pleasing to find soeomne who can think like that
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg