Г. Тонев: Време е търговията на БФБ да се раздвижи

1414
Г. Тонев: Време е търговията на БФБ да се раздвижи

© Profit.bg

„Не знам какъв ще бъде изходът от днешната борсова сесия, но мисля, че е време търговията на БФБ да се раздвижи“, коментира Гено Тонев, инвестиционен консултант в Юг Маркет Фонд Мениджмънт, за Profit.bg.

„Почти не се сещам за новина или събитие, които да не са били подобаващо разнищени, обсъдени, критикувани и предполагам отразени в цените от инвеститорите, били те малки, големи или още по-големи“, допълва още Тонев. „Вярно е, че пазарът ни е слаб, неликвиден и населен главно от компании, които искат всичко друго, но не и да са публични.“

„Днес всички смятат колко пари трябвало да освободи този или онзи фонд, кой политик какво казал за капиталовия пазар, коя компания влиза в индекс и коя не. Какво значение има всичко това, след като обратните изкупувания са повече от новите инвестиции в КИС през всяка от последните четири години? Какво значение има мнението дори на финансовия министър, след като нито едно правителство досега не е приемало БФБ като нещо по-различно от хоби на група ентусиасти?“, допълва Генов Тонев.

Промяната в индексите, освен кратка волатилност, няма да върне чужденците, нито дребните инвеститори, които бягат от риск не само в България, но и в глобален мащаб, загрижени повече за възвръщане на капитала, отколкото за неговата възвращаемост.

„И все пак, не виждам защо е толкова трудно да бъде взето инвестиционно решение, когато вариантите са ясно дефинирани: смяташ, че даден актив е подценен – купуваш; смяташ, че е надценен – не купуваш“, завършва Гено Тонев.

* Материалът е с аналитично-информационен характер и не е препоръка за покупка или продажба на финансови инструменти!

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

f1
# 0
10:03 | 14 March 2012
Просто и ясно... Пропусна в увода само местоположението на Сатурн, спрямо Юпитер и Луната и пряката корелация на това с БФБ
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg