Г. Тонев: За търсачите на силни усещания българският пазар е тесен

834
Г. Тонев: За търсачите на силни усещания българският пазар е тесен

© Profit.bg

След вчерашните силни ръстове на фондовите пазари по света, очаквам умерено позитивна сесия на БФБ, коментира за Profit.bg Гено Тонев, инвестиционен консултант в „Юг маркет фонд мениджмънт“.

Общите събрания на някои публични дружества не „родиха“ новини, но за сметка на това и не разочароваха акционерите, особено що се отнася да изплащането на дивидент. Въпросното възнаграждение за поетия риск скоро ще поеме към сметките на инвеститорите и вероятно ще окаже някакво краткосрочно влияние върху търговията, смята Тонев.

За търсачите на силни усещания обаче българският пазар отново ще се окаже тесен, предвид ниската ликвидност, дори в периоди на силна корелация с останалия свят.

Истинският адреналин за спекулантите се добива извън пределите на страната ни, където една по-особена дума или потрепване на клепач от страна на Марио Драги или Бен Бернанке са в състояние да задвижат армията от трейдъри, роботи и какви ли още не играчи, чийто (инвестиционен) хоризонт се измерва в часове, и много рядко в дни.

Но и как да бъде иначе, след като политици и централни банкери се чувстват притеснени при всеки спад на индексите с няколко процента, посочва Гено Тонев.

* Материалът е с аналитично-информационен характер и не е препоръка за покупка или продажба на финансови инструменти!

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg