Интерсолар Варна вече се търгува на БФБ

2076
Интерсолар Варна вече се търгува на БФБ

© Интерсолар Варна

Днес Красимир Узунов, изпълнителен директор на „Интерсервиз Узунови”, откри борсовата сесия на Българска фондова борса и отбеляза началото на търговия на емисия акции на „Интерсолар Варна“ АД-София. Акциите ще се търгуват на основен пазар BSE в сегмент Standard.

Размерът на емисията е 26 073 000 лева и съответства на броя акции, като всяка акция е с номинална стойност 1 лев. Определената от заявителя индикативна референтна цена за първата търговска сесия е 1.50 лева. Акциите на "Интерсолар Варна" АД ще се търгуват под борсов код ITV, а размерът на емисията е 26 073 000 лева.

Интерсолар Варна АД управлява фотоволтаична електрическа централа „Равна гора” близо до Варна. Соларният парк е с проектна мощност от 5MWp и с прогнозирани годишни приходи от 4.5 млн. лева при очакван годишен добив от 6 479 мегаватчаса. Дружеството разполага с 25-годишен договор за продажба на енергията на местното разпределително дружество Е.ОН.

Интерсолар Варна АД е дъщерно дружество на компанията за продажби на битова техника „Интерсервиз Узунови", която притежава 25 473 000 лв. от капитала му.

“ "Интерсолар Варна" АД ще предложи на инвеститорите възможност за постоянна и сравнително безрискова доходност, тъй като компанията ще бъде дивидентно ориентирана. Предвижда се средният размер на дивидента да бъде 7.55% годишно. Общо платеният дивидент се предвижда да възлезе на 73.9 млн. лв. до 2036 г., при планирана печалба за периода от 76,6 млн. лв.“, заяви Красимир Узунов, изпълнителен директор на „Интерсервиз Узунови”

Прогнозите се базират на фиксираната в подписания договор цена от 0.69911 лв. на kW/h на изкупуваната електроенергия за гарантиран период от 25 години.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg